«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Au mai ramas 7 zile - Competitia intreprinderilor sociale NESsT

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2011-10-31

Au mai ramas 7 zile pentru a aplica la Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012 ce are ca scop sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor sociale din Romania. NESsT invita toate organizatiile neguvernamentale (ONG-uri) care sunt interesate de evaluarea fezabilitatii lansarii sau extinderii unei intreprinderi sociale, sa trimita aplicatia pentru aceasta competitie pana pe 7 noiembrie 2011.

Pentru a intra in aceasta competitie aveti doua optiuni:

  1. Puteti sa va inregistrati in sistemul online de management al finantarii NESsT la http://nesst.dullestech.net, completati formularul si il trimiteti pana in data de 7 noiembrie 2011. Pentru instructiuni va rugam consultati manualul de utilizare a sistemului online de aplicare NESsT pe care il gasiti pe pagina competitiei la sectiunea Centru Download sau
  2. Puteți completa formularul de aplicare Word pe care îl găsiti pe pagina competitiei la sectiunea Centru Download. Va rugam sa trimiteti formularul completat pana pe data de 7 noiembrie 2011 la adresa diancu@nesst.org.

Aceasta competitie se bucura de sprijinul deplin al partenerului strategic al NESsT in Romania, Romanian-American Foundation si al profesionistilor din industria  investitiilor de capital implicati in initiativa Private Equity Shares.

Organizatiile selectate vor intra intr-un proces in care vor avansa pas cu pas, dezvoltandu-si capacitatea de a evalua, dezvolta si implementa activitati specifice intreprinderilor sociale. Organizatiile care au deja un plan de afaceri sau o intreprindere sociala functionala vor fi evaluate in mod individual. In functie de gradul de pregatire al acestora, se va determina carei etape a procesului se vor alatura. Sprijinul oferit de NESsT in cadrul acestui proces de planificare se ridica la aproximativ 34 de zile de consultanta directa in valoare de 7,750 USD, avand drept scop dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de a evalua fezabilitatea crearii si/sau dezvoltarii unor  intreprinderi sociale.

Premiile competitiei:

In urma evaluarii planurilor de afaceri, NESsT va acorda pana la 5 premii financiare pentru recunoasterea celor mai bune concepte de intreprinderi sociale. Organizatiile premiate vor primi, din partea NESsT, finantare in valoare de aproximativ 10.000 USD. Totodata, acestea vor fi invitate in portofoliul NESsT, beneficiind astfel de sprijin financiar si consultanta individualizata pe termen lung pentru dezvoltarea intreprinderii lor sociale.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati pagina NESsT Romania.
Persoana de contact:  Despina Iancu, Asociat dezvoltarea întreprinderii, diancu@nesst.org, 0728905496
(sursa NESsT Romania)


 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile