«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Gazeta Matematica, Seria B

Gazeta Matematica, Seria B


Postat de: Societatea de Științe Matematice din România

Descriere produs:

Gazeta Matematică, Seria B este editată și tipărită de Societatea de Științe Matematice din România. În ultimii doi ani, ne bucurăm de sprijinul Romanian-American Foundation, în cadrul proiectului  ''Educația Matematică Altfel".

Gazeta Matematică, Seria B este o publicație lunară editată de Societatea de Științe Matematice din România și se adresează elevilor, profesorilor și tuturor celor interesați de matematica elementară.

Revista conține articole și note matematice (pentru completarea cunoștințelor matematice ale elevilor și perfecționarea profesorilor), precum și probleme adresate elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal.

Revista publică articole cu conținut matematic și metodic, probleme propuse și rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene și concursuri. Revista este utilă profesorilor și elevilor pentru completarea cunoștințelor conținute în manuale și auxiliare didactice, pentru cercurile de matematică, pentru pregătirea olimpiadelor și concursurilor dar și a examenelor naționale.

Paginile ei găzduiesc, de asemenea, probleme propuse, din care o parte sunt dedicate Concursului Gazeta Matematică – ViitoriOlimpici.ro organizat de SSMR, în parteneriat cu Intuitext. Revista conține, de asemenea, rubrica rezolvitorilor de probleme. Prin rubrica rezolvitorilor, o listă completată periodic cu numele elevilor ce trimit soluții la problemele propuse, s-a creat o tradiție de mai bine de un secol de a recompensa dedicația pentru Gazeta prin regăsirea numelor elevilor pe aceasta listă.

Revista are două suplimente: Suplimentul de Didactică Matematică și Suplimentul de Exerciții.

Revista are 9 numere simple cu un Supliment de exerciții și 1 număr triplu, de vacanță (6-7-8) fără supliment. Suplimentul de exerciții și probleme se distribuie gratuit.

Suplimentul cu exerciții conține probleme și exerciții cu grad mai scăzut de dificultate dar cu adresabilitate mai largă și cu un pronunțat caracter aplicativ, care pot incita elevii fără dorința expresă de a excela la matematică spre provocarea exercițiului gândirii matematice.

Prețul unui număr simplu este de 9 lei, iar prețul numărului triplu 16 lei.

Toată colecția pe anul 2013 poate fi achiziționată contra sumei de 97 lei.

Achiziționarea revistelor se poate realiza on-line, prin plata cu card, accesând linkul http://magazin.ssmr.ro/ sau prin depunerea sumei pentru beneficiarul Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in contul RO35 RNCB 0076 0043 5732 0001, deschis la Banca Comerciala Romana, Filiala Sector 5, Bucuresti, Romania, cod fiscal SSMR: RO4532280.
După efectuarea plății, vă rugăm să transmiteți, prin fax, prin poștă sau prin e-mail, o copie după ordinul de plată, împreună cu talonul de abonament pe care îl descărcați accesând link-ul: http://gmb.ssmr.ro/files/talon_abonamente_2013.pdf

În București revistele se achiziționează de la sediul S.S.M.R sau de la Libraria "Mihai Eminescu".

 ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile