«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Social Impact Award cauta studenti cu idei de afaceri sociale!

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2015-03-27

Impact Hub Bucuresti impreuna cu Orange Romania si Fundatia ERSTE lanseaza editia din 2015 a Social Impact Award, competitia de antreprenoriat social pentru studentii din Romania. Concursul incurajeaza tinerii sa dezvolte proiecte care, pe langa obtinerea unui profit, au impact pozitiv in societate. Initiativa aflata la a patra editie in Romania se desfasoara anul acesta concomitent si in alte 9 tari europene: Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Macedonia, Rusia, Serbia si Slovacia.

Social Impact Award ofera studentilor interesati oportunitatea de a participa la seminarii de informare si de a cunoaste antreprenori sociali, inclusiv studenti castigatori la editiile precedente. Evenimentele de prezentare vor avea loc in perioada 1 - 7 aprilie, in mai multe universitati din Bucuresti (Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, Universitatea Romano-Americana) participarea fiind gratuita pentru studenti, pe baza inscrierii online in sectiunea http://socialimpactaward.ro/evenimente/

De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara, pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii, organizati in echipe de maximum cinci persoane, isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata vreme cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea sa.

Data limita pentru inscrierea ideilor in competitie este 22 aprilie 2015.
10 idei dintre cele inscrise in competitie vor fi preselectate pentru a participa la o perioada de accelerare a dezvoltarii ideii lor de afaceri. Asfel, in perioada 27 aprilie - 28 mai, reprezentanti ai fiecarei echipe de studenti vor participa la seminarii pregatitoare (ce acopera cunostinte de baza in arii precum marketing si promovare online, finante, definirea unui model de afaceri sau realizarea unor prezentari captivante), vor avea acces la comunitatea si spatiul de coworking al Impact Hub Bucuresti, iar un antreprenor le va oferi mentorat in testarea si validarea ideii.

Informatii detaliate despre inscriere, programul evenimentelor precum si criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competitiei.

Cele 10 idei finaliste vor fi evaluate la sfarsitul lunii mai de un juriu multidisciplinar cu experienta  in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de antreprenoriat social. Printre membrii juriului se regasesc: Alina Stan (CSR Officer Orange Romania), Tincuta Apateanu (fondatoarea Asociatiei Edusfera), Diana Certan (Chief Operations Officer, Fundatia Noi Orizonturi) Vlad Craioveanu (Co-Fondator Impact Hub Bucuresti), Ciprian Stanescu (Director Corporate Affairs, Institutul Aspen Romania), Orlando Neagoe (Coordonator Romano-Cher KCMC) sau Bogdan Braicu (Project Manager Ewopharma). De asemenea, publicul isi va putea vota favoritul in cadrul unei etape online.

Premii:
Castigatorii din Romania vor primi patru premii, dupa cum urmeaza:
-    3 premii in urma evaluarii juriului (3 x 5 000 lei)
-    1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 11-27 mai 2015.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor beneficia de abonamente la Impact Hub Bucuresti in perioada iunie - august 2014.

„Prin programele pe care le desfasuram la Impact Hub Bucuresti sustinem initiativele antreprenoriale ce vizeaza si un impact social, iar lucrul cu noua generatie de antreprenori ne-a incurajat sa organizam Social Impact Award in Romania si in 2015. Suntem convinsi ca vom intalni multi studenti cu initiativa atat la evenimente cat si ca aplicanti, iar pentru castigatori sustinerea din partea unei comunitati precum cea de la Impact Hub si premiile financiare vor reprezenta un mare avantaj pentru a-si pune ideile in practica”. a declarat Oana Paun, Managing Director si Co-Fondator Impact Hub Bucuresti.

Despre competitie
Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de Stiinte  Economice si Administrarea Afacerilor din Viena. Editia din Romania este organizata de Impact Hub Bucuresti in parteneriat cu Fundatia ERSTE si Orange.

Impact Hub Bucuresti
Impact Hub Bucuresti este un spatiu de colaborare conceput pentru inovatorii care accepta provocarile economice, sociale si ecologice ale zilelor noastre si incearca sa le rezolve prin proiecte si modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub Bucharest ofera variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecarei categorii de profesionisti si organizeaza si un program variat de evenimente de networking, invatare, incubare si dezvoltare, atat pentru membrii sai, cat si pentru alti profesionisti din domenii conexe cu inovatia sociala (CSR, HR, comunicare sociala etc.).
www.impacthub.ro

Orange Romania
Orange este lider de piata in Romania cu 10,531 milioane de clienti si venituri de 909 milioane de euro la 31 decembrie 2014. Orange Romania este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 244 milioane de clienti pe cinci continente.
Orange Romania ofera o gama extinsa de solutii de comunicatii clientilor sai, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii complete de voce, date fixe si mobile, precum si servicii TV.
Mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

Fundatia ERSTE
In 2003, Fundatia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Banca de Economii din Austria. Fundatia ERSTE este actionarul principal al Grupului Erste si investeste o parte din dividendele sale in dezvoltarea societatii civile din Europa Centrala si de Sud-Est. Fundatia ERSTE sustine participarea sociala si implicarea societatii civile. Obiectivul Fundatiei este sa-i aduca pe oameni impreuna si sa ofere informatii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbari dramatice incepand cu 1989. Fiind o fundatie activa, isi dezvolta propriile proiecte in cadrul a trei programe: Dezvoltare Sociala, Cultura si Europa.
www.erstestiftung.org

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile