«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Asociatia C.A.R.P. Omenia

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-21


Misiunea asociatiei consta in ajutorarea materiala, financiara si spirituala a membrilor sai, prin asigurare unor facilitati si apararea drepturilor acestora pentru un trai decent, in conformitate cu legislatia nationala si conventiile interntionale la care Romania este parte.

Rezultatele peste medie care recomanda Asociatia CARP Omenia ca buna practica sunt:

  • Responsabilitate fata de membri – numarul de membri, evolutia acestuia, relatiile cu membri – comunicare, transparenta, participarea/implicarea acestora in luarea  la decizei
  • Sprijin acordat membrilor in dezvoltarea unei afaceri/ activitati economice generatoare de venit - Imprumuturi in scopul dezvoltarii unei afaceri
  • Activitati menite sa imbunatateasca capacitatile financiare ale membrilor – consiliere, educatie financiara
  • Servicii financiare pentru membri din grupuri dezavantajate sau aflati in dificultate

Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile