«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Coalitia Economiei Sociale a propus modificari pe marginea proiectului de Lege a Economiei Sociale

Postata in: Stiri IES
Data: 2012-01-16

 

Incepand cu data de 14 decembrie 2011, cand a fost pus in discutie proiectul de Lege a Economiei Sociale, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a initiat un proces de consultare a organizatiilor care desfasoara activitati in domeniul economiei sociale, in vederea centralizarii propunerilor de modificare a proiectului de lege.

Un prim pas a fost colectarea amendamentelor propuse de catre organizatii, trimise prin email sau prin intermediul site ului www.ies.org.ro, demers care s-a desfasurat in perioada 14 - 23 decembrie 2011. In aceasta perioada, echipa Institutului de Economie Sociala a primit amendamente din partea a aproximativ 20 de organizatii, amendamente care au fost analizate si integrate in propunerea finala de modificari.

Al doilea demers, avand in vedere consultarea organizatiilor, a fost organizarea unei prime intalniri a Coalitiei Economiei Sociale, intalnire care a avut loc in data de 16 decembrie 2011. La aceasta intalnire au participat reprezentanti a 24 de organizatii din domeniu.  Urmatoarele teme au fost puse in discutie: "Ce asteptam de la o Lege a Economiei Sociale? Raspunde proiectul de lege asteptarilor noastre?" De asemenea, s-a stabilit modalitatea de elaborare a amendamentelor si s-au propus principiile de baza, prin prisma carora sa fie propuse modificarile la proiectul de lege.

In urma intalnirii, a fost creat un grup de lucru format din juristi reprezentanti ai organizatiilor participante la intalnire, grup de lucru care, pe parcursul a doua intalniri avute in saptamana 19-23 decembrie, au analizat propunerile primite din partea organizatiilor si le-au integrat intr-un document care a fost inaintat Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in data de 23 decembrie.

Acest document poate fi descarcat de la aceasta adresa.

Un alt pas a fost trimiterea in data de 19 decembrie a unei solicitari pentru dezbatere publica a legii si pe marginea propunerilor inaintate. Pana in acest moment nu am primit confirmarea dezbaterii solicitate.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati urmatoarele persoane: Ancuta Vamesu ancuta.vamesu@fdsc.ro sau Diana Berceanu  diana.berceanu@fdsc.ro.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile