«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Dezbateri privind economia sociala la Ministerul Muncii

Postata in: Noutati legislative
Data: 2012-11-05

Saptamana trecuta Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a organizat doua intalniri privind economia sociala in Romania, dezbatere publica  referitoare la proiectul de Lege a Economiei Sociale si intalnirea Grupului de Lucru Tehnic privind Antreprenoriatul si Economia Sociala pentru programarea 2014-2020.

A. Dezbaterea privind proiectul de Lege a Economiei Sociale a avut loc marti, 30 noiembrie, incepand cu ora 13.00 si a reunit reprezentanti de la aproximativ 15 organizatii, precum si reprezentanti ai Ministerului Muncii, printre care d.na secretar de Stat Denisa Patrascu si d.na Elena Dobre.

In cadrul intalnirii s-a dezbatut intreg proiectul de lege. Acesta va fi inaintat tuturor participantilor dupa finalizarea integrarii amendamentelor discutate si agreate.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a redactat un document cu amendamente privind proiectul de lege, document discutat si sustinut de urmatoarele organizatii: Federatia CARP Omenia, RISE Reteaua Intreprinderilor de Insertie Sociala, Asociatia Ateliere fara Frontiere, Federatia Filantropia, Asociatia CRIES, Asociatia CRED, Asociatia REACT, Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia Soros si Structural Consulting (fonduri-structurale.ro).
La aceasta pagina puteti gasi propunerile inainte de catre FDSC.

B. Intalnirea de lucru a Grupului de Lucru Tehnic privind Antreprenoriatul si Economia Sociala a avut loc miercuri ora 11.00 si a fost coordonata de d.na Elena Dobre, consilier in cadrul Ministerului Muncii.

La aceasta intalnire au participat 22 de persoane, reprezentanti ai 18 organizatii, agentii si ministere (Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei, MDRT, Ministerul Afacerilor Europene etc.).

Scopul intalnirii l-a constituit dezbaterea primului draft al analizei socio-economice a domeniului antreprenoriatului si economiei sociale, elaborat de catre MMFPS, cu integrarea contributiilor primite membrii GLT AES.

La urmatoarele pagini puteti gasi:

- prezentarea analizei socio-economice din cadrul intalnirii
- draftul Raportului de analiza socio-economica elaborat de MMFPS
- minuta intalnirii GLT AES 

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile