«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Noutati editoriale

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1 
Stiri pe pagina
Data: 2018-01-17 postata in: Noutati editoriale
Raportul CIRIEC realizat la cererea CESE a fost realizat sub indrumarea profesorilor Jose Luis Monzon si Rafael Chaves, alaturi de 8 experti CIRIEC. Studiul a beneficiat de contributia a 89 de corespondenti din cele 28 de tari ale UE si membri ai Social Economy Europe. Datele aferente sectorului economiei sociale din Romania au fost furnizate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Dr. Cristina Barna.
Data: 2017-12-13 postata in: Noutati editoriale
Studiul SSEDAS analizeaza interdependentele globale din mai multe puncte de vedere si subliniaza cum saracia extrema si gestionarea gresita a mediului inconjurator pot fi consecinta unei aplicari incorecte sau eronate a politicilor publice europene si cum ar putea comportamentul cetatenilor europeni sa le influenteze direct sau indirect.
Data: 2017-11-15 postata in: Noutati editoriale
Studiul denumit "SECOIA - Analiza impactului economiei sociale" a fost comandat de Minsitrul pentru Economie Sociala al regiunii belgiene Wallon. In cadrul acestui raport, practicile de management ale intreprinderilor din economia sociala au fost evaluate prin aplicarea unei grile-model.
Data: 2017-08-30 postata in: Noutati editoriale
Institutul de Economie Sociala (parte a Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile) are placerea sa va prezinte o serie de noi materiale de formare realizate alaturi de partenerii sai din Italia, Spania si Suedia in cadrul proiectului "New Crops - Social entrepreneurship to create new opportunities for socially excluded in rural areas", finantat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Data: 2017-07-17 postata in: Noutati editoriale
In cursul saptamanii trecute a fost lansat raportul "Boosting Social Enterprise Development" - Good Practice Compendium ("Stimularea dezvoltarii intreprinderilor sociale" - Compendiu De Bune Practici).
Data: 2016-11-02 postata in: Noutati editoriale
Avand in vedere atentia sporita acordata dialogului social la nivel european, si diversitatea mare de practici din diferite tari, raportul EEPO (European Employment Policy Observatory) isi propune sa ofere practicienilor si persoanelor interesate informatii detaliate cu privire la canalele si practicile prin care partenerii sociali nationali contribuie la elaborarea de politici publice in statele membre ale Uniunii Europene.
Data: 2016-10-26 postata in: Noutati editoriale
Comisia Europeana a publicat recent o serie de rapoarte care ilustreaza situatia de fapt si evolutia intreprinderilor sociale din Europa. Cercetarea a fost derulata de cercetatori independenti care au beneficiat de suportul retelei EMES si al centrului de cercetare EURICSE.
Data: 2014-11-25 postata in: Noutati editoriale
Comisia Europeana publica rezumatul unui studiu comparativ privind intreprinderile sociale in statele membre UE si Elvetia. Romania este mentionata printre tarile aflate in faza de elaborare a unei politici publice in domeniu.
Data: 2014-07-02 postata in: Noutati editoriale
CIRIEC a publicat in seria de working papers din acest an articolul Cristinei Barna si Ancutei Vamesu "Social Economy in Romania - between emerging social enterprises in all sectors, surviving communist coops, and subsidiaries of globalization actors".
Data: 2014-01-08 postata in: Noutati editoriale
NESsT a lansat in decembrie 2013 o noua publicatie destinata intreprinderilor sociale, Social Enterprise in Emerging Market Countries: No Free Ride, lucrare care cartografiaza si evalueaza contextul actual pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale in tarile cu piete emergente
 1 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile