«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri externe

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2013-10-15 postata in: Stiri externe
In 2012, peste 6000 antreprenori au primit imprumuturi pentru crearea sau dezvoltarea propriilor afaceri prin Instrumentul de Microfinantare Progress. Suma totala a acestor imprumuturi s-a ridicat la aproximativ 50 milioane euro.
Data: 2013-10-15 postata in: Stiri externe
Ai o idee pentru a combate rata ridicata a somajului? Crezi ca poti contribui la imbunatatirea conditiilor de munca ale persoanelor blocate in locuri de munca slab remunerate,indiferent de cauze: inegalitate de gen, varsta, statut social sau handicap? Stii cum poti sa dezvolti oportunititati pentru cei 27 de milioane de europeni fara un loc de munca? Atunci aceasta Competitia Europeana a Inovarii sociale iti este dedicata!
Data: 2013-10-08 postata in: Stiri externe
Fundatia ONCE, liderul Retelei Europene pentru Responsabilitate Sociala Corporativa si Dizabilitate (CSR+D), a anuntat recent organizarea primului program european de premii adresat antreprenorilor sociali sau antreprenorilor cu dizabilitati. Programul este derulat cu sustinerea Comisiei Europene.
Data: 2013-08-19 postata in: Stiri externe
Concursul este lansat de Comisia Europeana, in memoria lui Diogo Vasconcelos*. Obiectivul sau este de a identifica cele mai bune solutii de inovare sociala pentru a-i ajuta pe cetateni sa isi gaseasca de lucru sau sa se reorienteze profesional.
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri externe
In perioada 14-17 iulie 2013 a avut loc in Ottawa, Canada, Conferinta Mondiala a Uniunilor de Credit sub egida World Council of Credit Unions (WOCCU) - organizatie mondiala care are 200.000.000 de membrii, din 56.000 case de ajutor reciproc in 101 tari. La aceasta Conferinta Romania a fost reprezentata de Federatia Caselor de Ajutor Reciproc (FED-CAR).
Data: 2013-07-16 postata in: Stiri externe
Parlamentul European si Consiliul UE au ajuns la un acord politic cu privire la Programul UE pentru ocuparea fortei de munca si sociale inovare (EASI), cu un buget propus de 815 milioane euro pentru perioada 2014-2020.
Data: 2013-07-16 postata in: Stiri externe
Euricse, impreuna cu Universitatea din Trento, organizaeaza a 17-a editie a Masterului in Managementul Intreprinderilor Sociale
Data: 2013-07-05 postata in: Stiri externe
Urmatoarea audiere a intergrupului de economie sociala din cadrul Parlamentului European va avea loc marti, 9 iulie 2013 intre orele 12:30-14:30 la sediul Parlamentului European din Bruxelles.
Data: 2013-06-21 postata in: Stiri externe
Se pare ca din ce in mai multe tari adopta Legi cadru ale economiei sociale. Sa fie un semn al recunoasterii din partea autoritatilor publice a rolului tot mai important pe care acest sector il joaca?
Data: 2013-06-10 postata in: Stiri externe
Societatile mutuale din Uniunea Europeana furnizeaza servicii suplimentare celor furnizate de sistemele de asigurari sociale de stat, sau servicii sociale, servicii de asigurari de diferite tipuri, servicii in domeniul creditului pentru locuinte etc. Comisia Europeana a lansat o consultare publica privind modul in care aceasta ar putea promova aceste tipuri de intreprinderi sociale si, mai specific, cu privire la necesitatea unui Regulament care sa consfinteasca statutul legal de Societate Mutuala Europeana.
Data: 2013-06-10 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a publicat Ghidul Economiei Sociale si al Antreprenoriatului Social - Europa Sociala, ghid elaborat in colaborare cu EURICSE. Ghidul Europa Sociala este o publicatie bianuala ce are ca scop sa ofere unui public interesat, dar nu neaparat specializat, o prezentare succinta a domeniilor specifice politicii UE in domeniul ocuparii fortei de munca, afaceri sociale si incluziune.
Data: 2013-05-30 postata in: Stiri externe
In aceste saptamani autoritatile romane stabilesc prioritatile de finantare din fonduri europene pentru perioada 2014-2014. Comisia Europeana si-a exprimat deja opinia privind prioritatile pe care ar trebui sa le adopte Romania in Documentul de pozitie cu privire la dezvoltarea unui Acord de parteneriat si a unor programe in ROMANIA in perioada 2014-202.
Data: 2013-05-13 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a publicat recent un raport privind societatile mutuale de asigurari in Uniunea Europeana, raport pe baza caruia a lansat o consultare publica privind acest tip de organizatii si serviciile pe care le ofera si dezvoltarea acestora in spatiul Uniunii.
Data: 2013-05-02 postata in: Stiri externe
Competitia de Inovare Sociala, stabilita de Institutul Bancii Europene pentru Investitii in 2012, isi propune sa promoveze generarea de idei inovatoare si sa identifice si recompenseze oportunitati ce promit beneficii substantiale societatii sau initiative ce demonstreza cele mai bune practici cu rezultate tangibile. Detalii in articol
Data: 2013-04-29 postata in: Stiri externe
Regulamentul (UE) nr. 346/2013 al Parlamentului European si al Consiliului privind fondurile europene de antreprenoriat social a fost adoptat in 17 aprilie 2013, in aceasi zi cu Regulamentul privind fondurile europene cu capital de risc.
Data: 2013-04-09 postata in: Stiri externe
OECD a publicat raportul final referitor la "Crearea de locuri de munca prin intermediul economiei sociale si antreprenoriatului social", realizat pe baza unui studiu desfasurat in 14 regiuni din 8 tari, printre care si Romania (Regiunile Centru si Sud-Est), alaturi de Australia (Tasmania si Sydney - partea de vest), Belgia (Flandra), Canada (British Columbia si Quebec), Franta (Burgundia si Bretania), Italia (Lombardia si Puglia), Luxembourg si Suedia (Ostergotland si Vastra Gotaland). Datele pentru Romania au fost obtinute cu ajutorul Institutului de Economie Sociala.
Data: 2013-04-08 postata in: Stiri externe
OECD a publicat raportul final referitor la "Crearea de locuri de munca prin intermediul economiei sociale si antreprenoriatului social", realizat pe baza unui studiu desfasurat in 14 regiuni din 8 tari, printre care si Romania (Regiunile Centru si Sud-Est), alaturi de Australia (Tasmania si Sydney - partea de vest), Belgia (Flandra), Canada (British Columbia si Quebec), Franta (Burgundia si Bretania), Italia (Lombardia si Puglia), Luxembourg si Suedia (Ostergotland si Vastra Gotaland). Datele pentru Romania au fost obtinute cu ajutorul Institutului de Economie Sociala.
Data: 2013-04-04 postata in: Stiri externe
OECD a lansat in luna martie a acestui an raportul final referitor la "Crearea de locuri de munca prin intermediul economiei sociale si antreprenoriatului social", realizat pe baza unui studiu desfasurat in 14 regiuni din 8 tari, printre care si Romania (Regiunile Centru si Sud-Est), alaturi de Australia (Tasmania si Sydney - partea de vest), Belgia (Flandra), Canada (British Columbia si Quebec), Franta (Burgundia si Bretania), Italia (Lombardia si Puglia), Luxembourg si Suedia (Ostergotland si Vastra Gotaland). Datele pentru Romania au fost obtinute cu ajutorul Institutului de Economie Sociala.
Data: 2013-04-01 postata in: Stiri externe
Conferinta Internationala de Cercetare a Economiei Sociale, organizata de CIRIEC in perioada 24-26 octombrie 2013, o data la fiecare doi ani, va ajunge in 2013 la a 4-a editie.
Data: 2013-03-25 postata in: Stiri externe
In 15 martie 2013 Adunarea Republicii Portugheze a aprobat in unanimitate Legea Cadru a Economiei Sociale.
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile