«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri externe

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2013-03-22 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a lansat saptamanile acestea rezultatele unui barometru de opinie privind implicarea europenilor in democratia participativa. Rezultatele pentru Romania sunt contradictorii, dar mai degraba triste.
Data: 2013-03-04 postata in: Stiri externe
Spatiul rural romanesc si fermierii nostri traverseaza o adevarata criza. Spune-le politicienilor romani de la Bruxelles sa voteze pentru o schimbare - semneaza petitia pentru o Politica Agricola mai verde.
Data: 2013-02-28 postata in: Stiri externe
Intr-o comunicare recent adoptata privind investitiile sociale in favoarea cresterii economice si a coeziunii, Comisia Europeana invita statele membre sa acorde prioritate investitiilor sociale si sa-si modernizeze sistemele de protectie sociala. Aceasta inseamna strategii mai performante de incluziune activa si o utilizare mai eficienta si mai rentabila a bugetelor sociale.
Data: 2013-02-20 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a dat recent publicitatii raportul final cu privire la Societatile Mutuale si perspectivele acestora - "Study on the current situation and prospects of mutuals in Europe" elaborat la cererea DG Entreprise.
Data: 2013-02-06 postata in: Stiri externe
Lansat in anul 2001 de catre International Youth Foundation, YouthActionNet este un program care dezvolta, sprijina si celebreaza potentialul tinerilor de aduce o schimbare pozitiva in comunitatile in care traiesc. In fiecare an, 20 de tineri exceptionali, antreprenori sociali, care au deschis calea unor solutii la provocarile globale de actualitate, sunt selectati pentru a participa la programul YouthActionNet Laureate Global Fellowship, in urma unui proces de selectie extrem de competitiv.
Data: 2013-02-04 postata in: Stiri externe
Kickstarter este o platforma online creata in 2009 cu scopul de a finanta proiecte creative prin crowdfunding, un sistem de finantare bazat pe implicarea comunitatii. Practic, antreprenorii care au o idee stralucita isi pot prezenta proiectul prin intermediul Kickstarter, care este cea mai mare platforma de crowdfunding din lume, si primesc contributii financiare modeste (donatia medie este de circa 60 de dolari) de la diversi indivizi care vor sa sprijine proiectul.
Data: 2013-01-25 postata in: Stiri externe
In urma rezultatului devastator al votului asupra reformei Politicii Agricole Comune (PAC), de marti din Comisia Parlamentului European pentru agricultura si dezvoltare rurala (COMAGRI), 25 organizatii ale societatii civile din 10 tari lanseaza astazi o actiune la nivel european: Go M.A.D. (Go Meet A Deputy! / Viziteaza-ti eurodeputatul). Campania cheama cetatenii Europei sa interactioneze in mod direct cu membrii Parlamentului European din tarile lor (MPE), si sa-i intrebe cum vor vota in plen decizia privind reforma PAC, la Strasbourg in martie 2013.
Data: 2013-01-21 postata in: Stiri externe
Seniors Entrepreneurs organizeaza la Bruxelles in ziua de 30 mai 2013 Conferinta "Antreprenori seniori si angajarea tinerilor", impreuna cu Uniunea Europeana si Age Platform Europe.
Data: 2013-01-17 postata in: Stiri externe
Reteaua Europeana Antisaracie (EAPN) a lansat Premiul EAPN pentru Inpiratie si Invatare Transnationala pentru a face cat mai vizibil impactul pozitiv pe care il au inspiratia si invatarea transnationala si pentru a evidentia organizatiile neguvernamentale si entitatile sectorului public care au initiat noi abordari pozitive in ceea ce priveste lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale, prin incurajarea participarii directe a persoanelor care traiesc in saracie.
Data: 2013-01-15 postata in: Stiri externe
Google a lansat de curand programul Bursele Google Europa si Israel pentru Studentii cu Dizabilitati. Acesta isi propune sa ajute la disparitia barierelor care impiedica studentii cu dizabilitati sa intre in lumea calculatoarelor, ii incurajeaza sa exceleze in studiile lor si sa devina lideri si modele pentru altii in dezvoltarea tehnologiei.
Data: 2013-01-14 postata in: Stiri externe
Comitetul Economic si Social European a publicat de curand studiul intitulat "Impactul crizei asupra organizatiilor societatii civile din UE. Riscuri si oportunitati", analiza incluzand 9 state membre, printre care si Romania.
Data: 2013-01-08 postata in: Stiri externe
Alianta Internationala a Cooperativelor dezvaluie planurile sale de a indruma cooperativele spre cea mai puternica faza de crestere a lor.
Data: 2013-01-07 postata in: Stiri externe
"Dezvoltarea Intreprinderilor Sociale: Lectii invatate si Oportunitati" este o conferinta-expozitie europeana de importanta deosebita, organizata de Social Business International si sprijinita de Euricse, care va oferi un punct focal pentru prezentarea si invatarea despre inovatie in intreprinderile sociale europene.
Data: 2013-01-07 postata in: Stiri externe
Euricse(European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises) anunta organizarea celei de-a IV-a editii a Atelierului International pe tema Finantarii Cooperativelor si a Dezvoltarii Durabile.
Data: 2012-10-15 postata in: Stiri externe
Pana pe 31 decembrie, companii, organizatii sau persoane din toate tarile, inclusiv Romania, pot sa se inscrie cu proiecte inovatoare Fundatia Siemens deruleaza o competitie internationala de proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor, "Empowering people. Award". Aceasta se adreseaza persoanelor, organizatiilor si companiilor care au idei pentru imbunatatirea conditiilor de viata in tarile in curs de dezvoltare, pe care le-au testat deja intr-un proiect sau care au trecut de studiul de fezabilitate.
Data: 2012-10-10 postata in: Stiri externe
In data de 3 octombrie, Comitetul Economic si Social European (CESE) a organizat o sedinta extraordinara pe tema "Intreprinderile sociale si Strategia Europa 2020: solutii inovatoare pentru o Europa durabila".
Data: 2012-10-10 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana va oferi 60.000 de Euro sub forma a 3 premii in cadrul unui concurs lansat in data de 3 octombrie. Concursul pentru inovare sociala - "Unlocking today's potential for tomorrow's work" are ca scop identificarea celor mai bune solutii in domeniul inovarii sociale care sprijina oamenii sa se angajeze sau sa se indrepte alte tipuri de munca.
Data: 2012-10-09 postata in: Stiri externe
In perioada 8-10 noiembrie va avea loc, la Viena, al 4-lea Summit Global privind Afacerile Sociale, Puterea inovatiei Pentru a schimba lumea.
Data: 2012-08-01 postata in: Stiri externe
Organizatiile poloneze de mediu si sociale au facut publica pozitia lor fata de cele mai importante subiecte legislative propuse pentru PAC 2020 (Common Agricultural Policy - Politicile Aglicole Comune). ONG-urile militeaza pentru un sfarsit al suportului pentru industria agricola, permitand astfel ca alte parti ale lumii sa-si formeze propriile lor politici agricole si suveranitate alimentara.
Data: 2012-07-04 postata in: Stiri externe
Cooperativele joaca un rol cheie in strategia EU2020 de dezvoltare si creare de noi locuri de munca. EESC (Comitetul Social si Economic al Europei), care are si reprezentanti din sectorul cooperativelor, doreste ca acestea sa fie protejate si sa devina competitive in lantul furnizorilor de alimente. Astfel, EESC impreuna cu COPACOGECA (Asociatia fermierilor europeni) si Euro Coop (Comunitatea Europeana a Cooperativelor de Consum), au organizat pe 24 aprilie o conferinta pe tema "Cooperativele, lucrand impreuna spre un lant corect si competitiv al furnizorilor de alimente".
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile