«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
Data: 2012-07-27 postata in: Actualitate in Romania
Din totalul de 25 de milioane de euro alocate pentru infiintarea grupurilor de producatori, Romania a accesat doar 700.000 de euro.
Data: 2012-07-27 postata in: Actualitate in Romania
La intai august 2012 va incepe un proiect ambitios dedicat tinerilor antreprenori care doresc sa reinvie mestesugurile dezvoltand, in acelasi timp, o afacere de succes.
Data: 2012-07-26 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si secretarul de stat Achim Irimescu, au avut discutii cu reprezentantii CEC Bank, acestia venind cu un pachet de creditare avantajos pentru beneficiarii PNDR care sunt de acord cu virarea in contul deschis la CEC Bank a subventiilor din fonduri nationale si/ sau din fonduri europene
Data: 2012-07-26 postata in: Actualitate in Romania
De multi ani Romania este un loc de joaca pentru investitorii straini. Atrasi de numeroasele terenuri disponibile si de preturile cu mult mai mici decat in restul Europei, mai mult de 700 000 Ha de pamant apartin acum investitorilor straini.
Data: 2012-07-25 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin: "cei care nu au sumele disponibile pentru a incepe investitia, vor avea acces la aceste sume, puse la dispozitia bancilor de catre Ministerul Agriculturii, in conditii speciale dedicate sectorului agricol pe care le vom negocia."
Data: 2012-07-24 postata in: Actualitate in Romania
Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) - Guvernul Romaniei, Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR), Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI Eleutheria) in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Romania) au organizat la Tulcea,in data de 21 iulie 2012, forumul "Economia sociala pentru comunitatile de romi - Antreprenoriat si dezvoltare comunitara".
Data: 2012-07-19 postata in: Actualitate in Romania
Romania ar putea beneficia in viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020 de fonduri structurale pentru sectorul de irigatii, aceasta fiind, pe langa cresterea subventiilor pentru fermieri, una dintre prioritatile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a spus, miercuri, ministrul de resort, Daniel Constantin, intr-o conferinta de specialitate.
Data: 2012-07-17 postata in: Actualitate in Romania
Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu Florin Capatana - director de calitate al Groupe Carrefour. Interviul este preluat de pe site-ul www.recolta.eu, cotidian de agribusiness. Marcile proprii ale retailerului susamintit au sub etichetele lor, in mare masura, si produse agroalimentare provenite de la fermieri din Romania. "Ar fi fost mai usor sa le importam, decat sa facem caiete de sarcini impreuna cu producatorul, sa dezvoltam un produs, sa il testam, sa ii cream ambalajul, insa am dorit sa facem acest lucru pentru a pune umarul la productia din aceasta tara", declara, nu demult, Francois Melchior de Polignac, directorul general al companiei.
Data: 2012-07-16 postata in: Actualitate in Romania
Un studiu realizat in 14 localitati pastorale din judetele Sibiu, Arges si Valcea, desfasurat pe parcursul a doi ani, evidentiaza falimentul economic al stanelor, pierderea obiceiurilor si mestesugurilor specifice acestor locuri. Pus in practica de numerosi profesori, cercetatori si economisti romani, cu sprijinul Guvernului Norvegiei, studiul arata ca acest imens patrimoniu poate fi salvat numai daca va fi inclus in programe de turism cultural.
Data: 2012-07-16 postata in: Actualitate in Romania
Programul - cadru pentru inovare si competitivitate (CIP): "Inovare si spirit antreprenorial, servicii de sprijin pentru intreprinderi si inovare" doreste sa contribuie la punerea la dispozitie a datelor reale privind impactul intreprinderilor sociale la nivel national si european, astfel incat sa fie identificate tarile interesate sa se implice in colectarea datelor.
Data: 2012-07-12 postata in: Actualitate in Romania
OIR POS DRU nord-est a publicat o lista de intrebari si raspunsuri relevante privind implementarea proiectelor finantate prin POSDRU 2007-2013 din Fondul Social European.
Data: 2012-07-10 postata in: Actualitate in Romania
Comisia Europeana a prezentat pachetul legislativ referitor la Politica de Coeziune, Politica Agricola Comuna si Politica Comuna pentru Pescuit pentru perioada 2014-2020. Astfel, elaborarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea documentelor de programare nationale trebuie sa respecte principiul european al parteneriatului si sa implice consultari cu reprezentanti ai autoritatilor competente nationale, regionale, locale, cu organizatii ale societatii civile, cu parteneri economici si sociali, inclusiv partenerii din domeniul protectiei mediului sau avand responsabilitati pentru promovarea egalitatii si nediscriminarii.
Data: 2012-07-10 postata in: Actualitate in Romania
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat luna trecuta, in data de 12 iunie, in calitate de for decizional, noua lege care priveste organizarea si functionarea Camerelor agricole. Proiectul reglementeaza un nou mod de reprezentare a producatorilor, fermierilor, patronatului si a asociatiilor agricole la nivel zonal, judetean, regional si national.
Data: 2012-07-09 postata in: Actualitate in Romania
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a decis retragerea temporara, de pe site -ul www.fseromania.ro, a Registrului unic al cererilor de rambursare, de restituire a TVA si al cererilor de prefinantare.
Data: 2012-07-06 postata in: Actualitate in Romania
Politica sociala, aflata prioritar in responsabilitatea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale , cuprinde 4 domenii majore de interventie: piata muncii, pensii si asigurari sociale, asistenta sociala si relatii de munca, sanatatea si securitate in munca. In prezent, marea problema a sistemului de protectie sociala este lipsa de capacitate de planificare strategica integrata a politicilor sociale.
Data: 2012-07-06 postata in: Actualitate in Romania
AMPOSDRU publica un comunicat prin care informeaza beneficiarii ca se deleaga implementarea si gestionarea proiectelor de grant, a proiectelor strategice si a proiectelor de ajutor de stat finantate in cadrul Domeniilor Majore de Interventie 5.2 si 6.1 catre Organismele Intermediare Regionale POSDRU.
Data: 2012-07-05 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia React recruteaza 90 de persoane cu dizabilitati si 60 de persoane beneficiare de venit minim garantat pentru cele 6 intreprinderi sociale infiintate in cadrul proiectului "Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale".
Data: 2012-07-03 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul legii sanatatii discrimineaza societatile mutuale de asigurari (forme de organziare non-profit detinute de asigurati), in raport cu societatile comerciale.
Data: 2012-07-02 postata in: Actualitate in Romania
Masura 123 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare si forestiere, prin imbunatatirea performantei generale a intreprinderilor din sectorul de procesare si marketing a produselor agricole si forestiere, printr-o mai buna utilizare a resurselor umane si a altor factori de productie.
Data: 2012-07-02 postata in: Actualitate in Romania
Economistul american Jean Medaille este de parere ca in Romania ar functiona foarte bine principiile distributiste, precum raspandirea proprietatii asupra pamantului, angajatii-actionari si cooperativele. Scopul orientarii catre acestea ar fi umanizarea economiei, astfel incat bunstarea individului si moralitatea sa fie principalele preocupari ale sistemului economic.
 9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile