«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Incluziune financiara

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5 
Stiri pe pagina
Data: 2016-02-08 postata in: Incluziune financiara
Articolul echipei IES Cristina Barna si Ancuta Vameu Credit Unions in Romania a strong social enterprise model to combat financial exclusion and over indebtedness a fost publicat de Centrul International de Cercetare in Economia Sociala si Publica CIRIEC de pe langa Universitatea Liege in seria de working papers.
Data: 2016-02-01 postata in: Incluziune financiara
Manual de incluziune financiara prin economie sociala prezinta rolul organizatiilor de economie sociala in combaterea excluziunii financiare.
Data: 2016-01-18 postata in: Incluziune financiara
Inchiderea programelor finantate prin Fondul Social European va insemna o reducere a activitatii multor ONG-uri din Romania, dar si o adevarata "lupta pentru supravietuire" a unor servicii si structuri care functioneaza exclusiv pe baza banilor comunitari.
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
Episodul 3 al filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc, realizat de catre Institutul de Economie Sociale si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania prezinta rolul caselor de ajutor reciproc in incluziunea financiara si serviciile financiare nou create, precum microcreditul pentru antreprenori.
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
Episodul 2 al filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc, realizat de catre Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania prezinta principalele asemanari si deosebiri intre banci, cooperative de credit, institutii financiare non-bancare din prisma modului de functionare si de acordare a serviciilor financiare.
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
La inceputul anului 2016, va supunem atentiei prezentarile sustinute in cadrul Conferintei Nationale de Economie Sociala, organizata de Institutul de Economie Sociala, din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc, a avut loc la Bucuresti.
Data: 2015-12-23 postata in: Incluziune financiara
Indatorarea se manifesta prin cresterea continua si haotica a numarului de credite acordate cu ignorarea pericolelor care pot sa apara pentru cei care nu isi permit sa restituie ratele la scadentele contractuale.
Data: 2015-12-11 postata in: Incluziune financiara
Marti, 15.12.2015 va avea loc conferinta de finalizare a implementarii proiectului "ICAR Incluziune prin micro Credit si Ajutor Reciproc - strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale", derulat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania, alaturi de 27 de parteneri la nivel national.
Data: 2015-12-03 postata in: Incluziune financiara
Asociatia TechSoup Romania relanseaza programul Educatie Financiara pentru ONG-uri, sustinut de ING Bank, ca prima platforma editoriala pentru si despre responsabilii financiari din sectorul nonprofit romanesc. Citeste primele subiecte la educatiefinanciara.techsoup.ro
Data: 2015-10-30 postata in: Incluziune financiara
Rezultatele cercetarii Accesul la servicii financiare si indatorare, realizata de Institutul de Economie Sociala, au fost prezentate ieri, la Bucuresti, in cadrul unei dezbateri organizata la sediul institutului. Studiul vizeaza 26 de teritorii din Romania si ofera detalii despre accesul la servicii financiare in randul celor interesati de serviciile caselor de ajutor reciproc din Romania.
Data: 2015-10-26 postata in: Incluziune financiara
Finalistii anului 2015 ai Competitiei Europene de Inovare Sociala au fost selectati din lista de 30 de semifinalisti si un total de peste 1400 de aplicanti din mai mult de 40 de tari.
Data: 2015-10-19 postata in: Incluziune financiara
In perioada martie - august 2015 Ecopolis a derulat un studiu n randul intreprinderilor sociale, inclusiv ONGuri de productie, cu scopul evaluarii capacitatii sectorului de a genera solutii viabile sociale si de mediu.
Data: 2015-09-29 postata in: Incluziune financiara
Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor au organizat in perioada 21-27 septembrie 2015 Programul de formare de formatori TOT "Educatie si incluziune financiara prin economia sociala ICAR.
Data: 2015-09-25 postata in: Incluziune financiara
Societate cu raspundere limitata fara actiuni, inregistrata drept Companie de Interes Comunitar(CIC) "Scotcash este o Organizatie Comunitara Financiara, care contribuie la reducerea excluziunii financiare prin cresterea accesului la credite accesibile, conturi bancare de baza, la consultanta de inalta calitate legata de bani de si de alte produse financiare."
Data: 2015-09-24 postata in: Incluziune financiara
Misiunea publicata a uniunii de credit No1 CopperPot Ltd este: "Vom deveni cea mai buna uniune de credit din Regatul Unit prin furnizarea de servicii financiare accesibile membrilor si care sunt sustinute de un serviciu centrat pe membru".
Data: 2015-09-23 postata in: Incluziune financiara
Uniunea de Credit Manchester este o cooperativa financiara care isi doreste sa devina un furnizor de servicii complete destinate persoanelor apartinand diferitelor clase sociale, culturale si economice.
Data: 2015-09-23 postata in: Incluziune financiara
Misiunea Uniunii de Credit a regiunii Lodge Lane (Liverpool) este de a oferi servicii financiare accesibile pentru comunitate.
Data: 2015-09-23 postata in: Incluziune financiara
C.A.R. Tractorul Brasov I.F.N. asigura oportunitati financiare de economisire si creditare la standarde ridicate tuturor categoriilor sociale si de varsta, care doresc sa-si imbunatateasca nivelul de trai.
Data: 2015-09-22 postata in: Incluziune financiara
Misiunea asociatiei consta in sprijinirea si intrajutorarea financiara a membrilor.
Data: 2015-09-22 postata in: Incluziune financiara
Banca Cooperatista Jiul este o institutie de credit constituita ca o asociatie autonoma de persoane fizice unite voluntar in scopul indeplinirii nevoilor si aspiratiilor lor comune de ordin economic, social si cultural, a carei activitate se desfasoara, cu precadere, pe principiul intrajutorarii membrilor cooperatori.
 1  2  3  4  5 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile