«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Noutati legislative

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3 
Stiri pe pagina
Data: 2013-06-12 postata in: Noutati legislative
Terapiile oferite de organizatiile neguvernamentale copiilor diagnosticati cu autism vor fi decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dupa ce s-a adoptat in plen completarea si modificarea Legii nr. 151/2010. Odata cu aceasta schimbare a legislatiei deja in vigoare, a fost cuprinsa si prevederea referitoare la decontarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate a serviciilor de specialitate acordate copiilor autisti de catre organizatiile neguvernamentale.
Data: 2013-05-13 postata in: Noutati legislative
Institutul pentru Politici Publice (IPP), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Asociatia Alaturi de Voi si Fundatia Alpha Transilvana semnaleaza deputatilor din cadrul Comisiilor de specialitate (mai ales celor din Comisia pentru Munca si protectie sociala care elaboreaza raportul de fond) aflati in plina dezbatere asupra Proiectului de Lege privind subventionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociatii, fundatii si cultele recunoscute de lege (PL-x nr. 105/2013) consecintele grave - in cazul adoptarii formei de la Senat - produse la nivelul calitatii si mai ales sustenabilitatii viitoarelor servicii sociale furnizate in mediul rural.
Data: 2013-02-20 postata in: Noutati legislative
Miercuri, 20 februarie 2013, Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Cadrul Senatului Romaniei a dezbatut Proiectul de lege privind subventionarea serviciilor sociale (nr. 440/2012). In cadrul sedintei au avut interventii pe acest subiect din partea unui reprezentant al Secretariatului pentru Culte, Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Codrin Scutaru, si reprezentantii FDSC.
Data: 2013-02-05 postata in: Noutati legislative
Organizatiile neguvernamentale semnaleaza cu ingrijorare printr-o adresa transmisa astazi catre Senatul Romaniei - Comisia pentru munca, familie si protectie sociala, efectele grave pe care propunerea de lege aflata in dezbaterea Senatului Romaniei le va avea asupra beneficiarilor serviciilor sociale.
Data: 2013-01-28 postata in: Noutati legislative
Normele de venit pentru impozitul care va fi aplicat persoanelor fizice din agricultura de la 1 februarie au fost publicate in Monitorul Oficial, perioada impozabila fiind pana la 31 decembrie 2013.
Data: 2013-01-23 postata in: Noutati legislative
Legislatia in domeniul asociatiilor salariatilor si a PAS - Programul Actionarilor Salariati este una foarte complexa.
Data: 2013-01-15 postata in: Noutati legislative
"Legea mestesugurilor" este un proiect de lege adoptat recent de catre Senatul Romaniei si care in prezent este trimis comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor pentru raport.
Data: 2012-12-10 postata in: Noutati legislative
In data de 4 decembrie 2012, Guvernul Romaniei a adoptat un Proiect de lege prin care furnizorii privati de servicii sociale nu mai sunt doar potentiali beneficiari de finantari sporadice din bugetele locale, ci parteneri in asigurarea unei piete mixte de servicii sociale la nivel local.
Data: 2012-11-12 postata in: Noutati legislative
Dl. Vasile Cepoi si noul Ministru al Sanatatii, Dl Raed Arafat, au participat joi 8 noiembrie 2012 la seminarul "Rolul societatilor mutuale si al celor comerciale in sistemul de asigurari de sanatate din Romania" organizat de Tarus Media. In cadrul acestui seminar s-a abordat tema societatilor mutuale de asigurari de sanatate, o componenta importanta a sectorului economiei sociale.
Data: 2012-11-05 postata in: Noutati legislative
Saptamana trecuta Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a organizat doua intalniri privind economia sociala in Romania, dezbatere publica referitoare la proiectul de Lege a Economiei Sociale si intalnirea Grupului de Lucru Tehnic privind Antreprenoriatul si Economia Sociala pentru programarea 2014-2020.
Data: 2012-10-22 postata in: Noutati legislative
Proiectul de Lege a Antreprenorului Social este repus in dezbaterea Comisiei pentru Politica Economica, reforma si privatizare. Astfel, maine 23 octombrie 2012, in cadrul sedintei care va avea loc incepand cu ora 14.00 se propune dezbaterea si avizarea in fond a acestui proiect legislativ.
Data: 2012-10-16 postata in: Noutati legislative
Luni, 15 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a organizat sedinta publica de dezbatere a proiectului de lege privind economia sociala, publicat spre consultare in 21 septembrie 2012.
Data: 2012-10-11 postata in: Noutati legislative
La solicitarea societatii civile, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale organizeaza in data de 15 octombrie 2012, ora 10, la sediul din str. Dem. I. Dobrescu nr. 2, etaj 2, camera 205, sedinta publica de dezbatere a proiectului de lege privind economie sociala
Data: 2012-07-30 postata in: Noutati legislative
Societatea Academica din Romania (SAR) a dat publicitatii un Policy Brief cu privire la noul proiect al Legii Sanatatii, ce face parte din reforma sistemului sanitar din Romania. Principalele recomandari ale SAR vizeaza transparentizarea cheltuielilor din sistem si corelarea resurselor existente cu costul serviciilor medicale.
Data: 2012-06-26 postata in: Noutati legislative
In contextul in care criza economica a determinat cereri sporite de extindere a rolului statului in protejarea celor mai vulnerabili membri ai societatii si promovarea redresarii economice, in mai 2012, Comisia Europeana a adoptat o comunicare privind pachetul de modernizare a ajutoarelor de stat.
 1  2  3 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile