«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2016-03-18 postata in: Actualitate in Romania
Echipa premierului Dacian Ciolos pregateste pachetul pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Asocierea fermierilor este un element important in acest pachet. Asociatiile si cooperativele agricole si obstile/ composesoratele sunt parte din economia sociala.
Data: 2016-02-27 postata in: Actualitate in Romania
Grupul de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a transmis Ministerului Muncii propunerile sale privind Hotararea de Guvern privind Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociale. Normele au fost elaborate de Reteaua romana a intreprinderilor sociale de insertie RISE, Fundatia Alaturi de Voi, Institutul de Economie Sociala si andorsate de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor si Federatia CARP Omenia.
Data: 2016-02-25 postata in: Actualitate in Romania
Cancelaria Primului Ministru si Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a lansat platforma online a "Comisiei de taiat hartii", o initiativa de debirocratizare a aparatului public prin preluarea in mod constant a sugestiilor de la publicul larg.
Data: 2016-02-11 postata in: Actualitate in Romania
Gradul redus de ocupare din mediul rural creste de trei ori riscul de saracie din aceste zone fata de mediul urban
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
In Romania, Codul fiscal desi este greu de inteles si creeaza dificultati in interpretarea lui, ofera totusi cateva portite prin care o companie poate sa beneficieze de facilitati fiscale.
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
Cele mai multe probleme ale societatii apar frecvent in comunitatile locale, la firul ierbii. Implicarea tuturor actorilor este vitala in rezolvarea lor, fie ca vorbim despre a trage un semnal de alarma atunci cand ceva nu merge bine sau de a pune umarul in gasirea si in implementarea unei solutii.
Data: 2016-01-18 postata in: Actualitate in Romania
La nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prioritatile vizeaza trei componente: cresterea ratei de ocupare a fortei de munca, aplicarea Strategiei Nationale privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei si asigurarea asistentei si protectiei Lucratorilor Migranti.
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
Comuna Cornu Luncii, in parteneriat cu Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea, Asociatia KULT-ART si Die Querdenker Austria, a implementat, in perioada 15 ianuarie - 31 decembrie 2015, proiectul "Social Economy 4 All".
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
11 structuri de economie sociala (SES), cu angajati din categorii vulnerabile, au fost infiintate si sustinute anul acesta de ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, www.arasnet.ro), in cadrul proiectului de antreprenoriat social "Masuri active pentru dezvoltarea economiei sociale in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia!".
Data: 2015-12-23 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene lanseaza policy memo-ul "Accesul la finantare pentru antreprenorii romi: Studii de caz si propuneri de politici publice", in cadrul proiectului "Antreprenoriatul romilor in Romania. Cercetare privind elaborarea unui instrument financiar care sa faciliteze accesul micilor intreprinzatori de etnie roma din Romania la microcreditare", finantat de Open Society Institute.
Data: 2015-12-08 postata in: Actualitate in Romania
Anul acesta, la Gala Nationala a Voluntarilor, pe langa proiectele de voluntariat, voluntarii, centrele de voluntariat si coordonatorii de voluntari, sunt premiate si povestile voluntarilor.
Data: 2015-12-02 postata in: Actualitate in Romania
Atelierul EcoSocial Mestesug Lunca lanseaza "Colectia de iarna" Cosulete impletite manual, cu haine de Sarbatoare www.ecosocialmestesug.ro
Data: 2015-11-04 postata in: Actualitate in Romania
Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil este un proiect al Romano ButiQ, demarat in 2015, care urmareste sa imbine modalitatile de functionare ale economiei sociale cu vechile traditii mestesugaresti rome si creativitatea contemporana in materie de design de produs si vestimentar.
Data: 2015-10-28 postata in: Actualitate in Romania
Este vorba de un sapun 100% natural, cu ingrediente romanesti, manufacturat la rece si cu multiple proprietati antiseptice, antibacteriene, hidratante, anticelulitice, tonice si asa mai departe. Sortimentatia cuprinde sapun cu scortisoara, cu portocala dulce, lavanda, geranium, cafea sau dafin si combinatii ale acestora.
Data: 2015-10-02 postata in: Actualitate in Romania
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca valoarea totala nerambursabila a cererilor de finantare depuse pana in prezent prin Submasura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", componenta de zona non-montana, se apropie de nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finantare in acest an.
Data: 2015-09-28 postata in: Actualitate in Romania
OMV Petrom, initiatorul competitiei de afaceri sociale Fabricat in Tara lui Andrei, colaboreaza cu Fundatia NESsT pentru expertiza si consultanta in domeniul antreprenoriatului social. Iata perspectiva partenerilor nostri asupra primului workshop dedicat celor 35 de finalisti din competitie.
Data: 2015-09-25 postata in: Actualitate in Romania
Ieri, 24 septembrie, a avut loc Concertul Caritabil "Pentru ca povestile triste sa aiba un final fericit, organizat de Organizatia Umanitara CONCORDIA la Teatrul Odeon din Bucuresti.
Data: 2015-09-24 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Fondurilor Europene a supus astazi aprobarii Guvernului Ordonanta de Urgenta privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, act normativ care stabileste fluxurile financiare aferente utilizarii fondurilor europene nerambursabile in exercitiul financiar 2014-2020.
Data: 2015-09-23 postata in: Actualitate in Romania
Fundatia Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala Eleutheria - CADI in parteneriat cu HR Specialists si SOS Insertion et Alternatives are deosebita placere de a va invita la Seminarul de Consultare si Promovare din cadrul POSDRU/173/6.1/S/148396 "Antreprenoriat social pentru comunitati locale" care va avea loc Vineri, 25 Septembrie 2015, la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Enescu I,II (Str. Episcopiei 1-3, Bucuresti), incepand cu ora 09:30.
Data: 2015-09-23 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul Gala CCIFER 2015, de vineri, 18 septembrie au fost anuntati castigatorii premiilor CCIFER de anul acesta, dedicate antreprenoriatului, inovatiei si responsabilitatii sociale.
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile