«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Noutati legislative

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 1 
Stiri pe pagina
Data: 2012-09-24 postata in: Noutati legislative
In data de 21 septembrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a pus in dezbatere publica pentru a doua oara in decursul a 9 luni proiectul de Lege a Economiei Sociale, cu termen de depunere a sugestiilor si propunerilor pana pe data de 30 septembrie 2012.
Data: 2012-02-29 postata in: Noutati legislative
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a introdus in 2011 o noua ocupatie corespunzatoare domeniului economiei sociale in Clasificarea ocupatiilor din Romania: antreprenor in economia sociala.
Data: 2012-02-23 postata in: Noutati legislative
Directivele europene privind achizitii publice prevad, in anumite conditii, derogari care favorizeaza intreprinderile sociale. Acestea permit autoritatilor contractante sa faciliteze accesul la anumite contracte de servicii sociale a unitatilor protejate, in scopul crearii de locuri de munca pentru persoanele cu handicap.
Data: 2012-01-20 postata in: Noutati legislative
Ministrul finantelor publice a emis un ordin prin care reglementeaza procedura aplicabila persoanelor care solicita autoritatilor de management ale programelor operationale finantate din instrumente structurale in cadrul obiectivului de convergenta, rambursarea cheltuielilor eligibile, reprezentand taxa pe valoarea adaugata nedeductibila, efectuate de beneficiari in cadrul proiectelor.
Data: 2011-12-14 postata in: Noutati legislative
In data de 14 decembrie 2011, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pune in dezbatere publica proiectul de Lege a Economiei Sociale, cu termen de depunere a sugestiilor si propunerilor pana pe data de 24 decembrie 2011. FDSC, prin intermediul Institutului de Economie Sociala a inceput o campanie de consultare a actorilor importanti in domeniul economiei sociale pentru a colecta observatiile, sugestiile si modificarile propuse de catre aceste organizatii.
Data: 2011-12-13 postata in: Noutati legislative
O serie de legi importante pentru furnizorii de servicii sociale vor fi dezbatute la finalul acestei saptamani: vineri, 16 decembrie 2011, la ora 10.00, organizatiile neguvernamentale interesate isi pot sustine punctele de vedere cu privire la modificarile legislative initiate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, in vederea corelarii unor acte normative cu cadrul legal impus de Legea asistentei sociale.
Data: 2011-12-08 postata in: Noutati legislative
Recent, la initiativa Guvernului, Parlamentul a legiferat auditul social in Legea Asistentei Sociale. Astfel, conform legii, in Romania vom putea avea audit social, activitatea de audit social si calificarea necesara urmand a fi reglementate prin lege.
Data: 2011-11-29 postata in: Noutati legislative
In data de 11.11.2011 Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a postat pe site-ul pentru dezbare publica noul proiect de lege privind subventionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociatii, fundatii si cultele recunoscute de lege. Noul act normativ va abroga Legea nr. 34/1998 privind acordarea unor subventii asociatiilor si fundatiilor care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala, precum si prevederile referitoare la finantarea activitatilor de asistenta sociale cuprinse in OG nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de asistenta sociala apartinand cultelor religoase.
Data: 2011-11-29 postata in: Noutati legislative
Economia sociala are o existenta juridica si in Romania. Astfel, Legea Asistentei Sociale, recent adoptata de Camera Deputatilor, contine si prima definitie legala a economiei sociale din Romania.
Data: 2011-11-21 postata in: Noutati legislative
Presedintia Romaniei a publicat in 15 noiembrie draftul Proiectului de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, care va modifica radical arhitectura sistemului sanitar din Romania.
Data: 2011-11-16 postata in: Noutati legislative
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pregateste noi proiecte de lege in domeniul serviciilor sociale, proiecte aflate in aceasta perioada in dezbatere publica. Lista proiectelor poate fi accesata pe pagina Ministerului Muncii.
 1 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile