«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri externe

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 1  2 
Stiri pe pagina
Data: 2012-10-08 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana propune statelor membre prin comunicarea 933/ 2011 o noua initiativa, "Oportunitati pentru tineret", care promoveaza implicarea tinerilor in economia sociala. Mai multe detalii in articol.
Data: 2012-03-20 postata in: Stiri externe
Daca ati visat intotdeauna sa urmati o facultate multidisciplinara pentru a invata cum sa dezvoltati o intreprindere sociala, atunci Universitatea George Mason, prin Centrul de antreprenoriat social, va incurajeaza sa urmati programul de masterat in Antreprenoriat Social, indiferent din care parte a lumii sunteti.
Data: 2012-03-19 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a lansat o solicitare de aplicatii in vederea formarii unui grup de experti in domeniul antreprenoriatului social. Principala sarcina a acestui grup de experti va fi sa implementeze si sa duca mai departe "Initiativa pentru Afaceri Sociale".
Data: 2012-03-15 postata in: Stiri externe
Ca raspuns la propunerile legislative pentru politica de coeziune anuntate de Comisia Europeana, Reteaua Europena Impotriva Saraciei (EAPN) a cerut statelor membre ale Uniunii Europene sa sprijine propunerea Comisiei de alocare a 20% din bugetul Fondului Social European pentru a sustine incluziunea sociala si lupta impotriva saraciei.
Data: 2012-03-12 postata in: Stiri externe
Agentia de relatii publice Edelman a publicat recent rezultatele celei de-a 12-a editii a studiului Edelman Trust Barometer .
Data: 2012-03-12 postata in: Stiri externe
Fundatia pentru Antreprenoriat Social Schwab a gandit procesul de cautare si selectie astfel incat sa permita identificarea antreprenorilor sociali de pe intre globul.
Data: 2012-03-05 postata in: Stiri externe
Fondul de antreprenoriat social european, propunerea Comisiei Europene de la sfarsitul anului 2012, menita sa puna bazele unei piete europene puternice pentru fondurile de investitii sociale. Se introduce o noua eticheta, sub numele de "Fond de antreprenoriat social european", astfel incat investitorii sa poata identifica usor fondurile care se concentreaza pe investitii in intreprinderi sociale europene.
Data: 2012-02-03 postata in: Stiri externe
Primul Ministru al Marii Britanii David Cameron s-a alaturat politicienilor care promoveaza importanta cooperativelor, anuntand cu cateva zile in urma ca doreste sa simplifice legislatia in acest sector astfel inca sa fie incurajata mai puternic crearea de afaceri cooperative.
Data: 2012-01-27 postata in: Stiri externe
Chiar si in anii de recesiune 2008 si 2009, organizatiile non-profit au crescut angajarile cu aproape 2%, pe cand locurile de munca in domeniul privat au scazut cu aproximativ 4%, conform unui raport bazat pe informatiile Biroului de Statistici a Muncii.
Data: 2012-01-27 postata in: Stiri externe
In teorie, dezvoltarea durabila este realizabila. In realitate insa, exista provocari la fiecare pas si pana in prezent rezultatele colective inregistrate par sa fie destul de slabe.
Data: 2012-01-26 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana invita persoanele fizice, organizatiile si institutiile care se ocupa cu dezbaterea politica in domeniul ocuparii fortei de munca si al afacerilor sociale, si persoanele implicate la nivel national in elaborarea politicilor UE, sa contribuie la monitorizarea performantelor programului PROGRESS prin participarea la Ancheta anuala 2011.
Data: 2012-01-25 postata in: Stiri externe
Biroul International al Muncii (BIM) pune la dispozitie un ghid on-line de resurse privind cooperativele, care permite accesul la o gama larga de informatii.
Data: 2012-01-19 postata in: Stiri externe
Co-operatives UK a publicat prima analiza care compara cooperativele si antreprenoriatul clasic, la nivel mondial: "Global Business Ownership 2012 - Members and shareholders across the world".
Data: 2011-12-08 postata in: Stiri externe
Printr-o propunere de regulament lansata in data de 7 decembrie 2011, Comisia Europeana pune bazele unei piete europene puternice pentru fondurile de investitii sociale.
Data: 2011-11-17 postata in: Stiri externe
Global Entrepreneurship Monitor, un consortiu international de cercetatori, au publicat in data de 31.12.2010 un studiu tematic privind antreprenoriatul social in lume.
Data: 2011-11-17 postata in: Stiri externe
"Europa cetatenilor activi prin voluntariat", conferinta la nivel inalt organizata in Varsovia de CESE si Ministerul Muncii din Polonia la sfarsitul lunii trecute, in contextul "Anului European al Voluntariatului".
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri externe
Asociatia Europeana a Bancilor cooperatiste (EACB), in colaborare cu think-tank-ul academic propriu, are placerea sa anunte primul premiu EACB pentru tinerii cercetatori in domeniul bancilor cooperatiste, premiu lansat in cadrul Anului International ONU al cooperatiei, celebrat in 2012.
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri externe
In data de 25 octombrie 2011, Comisia Europeana a emis Comunicarea cu privire la antreprenoriatul social "Construirea unui ecosistem pentru promovarea intreprinderilor sociale in cadrul economiei si al inovarii sociale". In aceasta comunicare, Comisia defineste intreprinderea sociala si propune un set de actiuni in favoarea acestora.
Data: 2011-11-03 postata in: Stiri externe
In data de 5 octombrie 2011 FEI (Fondul European de Investitii) si FAER IFN SA Roamnia au semnat un acord de imprumut in temeiul programului de microfinantare Progress, in valoare de 4.2 milioane lei (aprox. 1 milion EUR), care vizeaza sprijinirea a peste 200 de micro-intreprinderi din Romania.
Data: 2011-11-03 postata in: Stiri externe
PROGRESS este un program C.E. de ocupare si solidaritate sociala care vine in sprijinul atingerii obiectivelor U.E. de creare de locuri de munca, oferind sanse egale, nediscriminatorii. Prezentul apel pentru propuneri de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii si eficientei politicilor sociale, adaptate la noile nevoi si provocari sociale. Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 15 noiembrie a.c.
 1  2 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile