«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri IES

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 1  2 
Stiri pe pagina
Data: 2012-09-18 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala organizeaza in data de 19 septembrie 2012 seminarul cu tema "Actori cheie ai economiei sociale in sectorul financiar si de asigurari".
Data: 2012-06-08 postata in: Stiri IES
Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii al Academiei Romane (ICCV) si Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, organizeaza seminarul "Asociatiile de agricultori si composesoratele de paduri - actori cheie ai economiei sociale din mediul rural" care va avea loc in 12 iunie 2012, cu incepere de la ora 10:30, in Bucuresti.
Data: 2012-05-08 postata in: Stiri IES
"Scoala de antreprenoriat in economie sociala" continua sa formeze managerii si viitorii manageri de intreprinderi sociale din Romania. A doua serie de cursanti ai Scolii incepe lucrul si informarea pentru planurile de afaceri, astazi, la Predeal!
Data: 2012-05-04 postata in: Stiri IES
In 2011, prin conferirea Trofeului "Black Sea-Danubian Social & Economic Innovator", un numar important de companii, proiecte sau retele inovative in domeniul economic si social, au fost nu numai rasplatite si recunoscute intr-un cadrul international festiv, dar si sprijinite sa-si afirme personalitatea si rezultatele pe o piata al carei grad de competitivitate globala creste necontenit.
Data: 2012-05-03 postata in: Stiri IES
Primii 20 de "studenti" ai Scolii de Antreprenoriat in Economia Sociala incep astazi cursurile, la Predeal, alaturi de trainerii si de echipa IES!
Data: 2012-04-30 postata in: Stiri IES
Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii (ICCV) al Academiei Romane si Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza seminarul Cooperativele - actori cheie ai economiei sociale, ce va avea loc in data de 8 mai 2012, incepand cu ora 10:30, in Bucuresti.
Data: 2012-04-04 postata in: Stiri IES
AM POSDRU intentioneaza, in perioada imediat urmatoare, sa propuna MAEur si MFP revizuirea cadrului legal in ceea ce priveste recuperarea contravalorii TVA, aferente cheltuielilor eligibile, platite de catre Beneficiarii/Partenerii societati comerciale, in cadrul proiectelor aflate in implementare, finantate din POSDRU.
Data: 2012-03-14 postata in: Stiri IES
Sunt invitati sa participe nu doar managerii, ci si alte persoane desemnate de organizatie sa coordoneze o activitate economica in desfasurare sau sa dezvolte o idee de afaceri.
Data: 2012-03-08 postata in: Stiri IES
Ancuta Vamesu, Coordonatoarea Institutului de Economie Sociala descrie evolutia antreprenoriatului social in Romania si arata de ce expansiunea acestui domeniu este o oportunitate majora pentru companiile responsabile si pentru societate in ansamblu.
Data: 2012-02-13 postata in: Stiri IES
Romania, cea mai mare rata a saraciei si excluziunii in randul copiii si salariatilor arata EUROSTAT. Copiii si cei care muncesc platesc pretul crizei in Romania, o arata cifrele EUROSTAT, care a dat publicitatii, pe 8 februarie, primele date cu privire la evolutia saraciei in perioada 2009-2010
Data: 2012-02-01 postata in: Stiri IES
In cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a fost realizat Raportul preliminar privind organizatiile mutuale pentru varsta a treia, "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc." Raportul are ca tema principala organizatiile mutuale care ofera servicii persoanelor de varsta a treia, avand ca punct de reper Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor.
Data: 2012-01-25 postata in: Stiri IES
Organizatiile non-profit care comercializeaza obiecte manufacturate de catre beneficiarii lor (obiecte decorative, bijuterii, felicitari, etc.) sunt invitate sa trimita un catalog de produse (in format electronic), insotit de lista de preturi si cateva imagini ilustrative la JCI Romania.
Data: 2012-01-04 postata in: Stiri IES
Revista britanica Third Sector si firma de consultanta pentru ONG-uri, nfpSynergy, au anuntat publicarea la mijlocul lunii ianuarie a studiului State of the Sector, studiu bazat pe rezultatele unui sondaj realizat in randul a 700 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale britanice.
Data: 2011-11-17 postata in: Stiri IES
Ancuta Vamesu, Coordonator economie sociala in cadrul Institutului de Economie Sociala, va vorbi despre economia sociala in Romania in cadrul Zilei Europene a concurentei si competitivitatii in Romania (editia a VII-a) ce va avea loc in data de 24 noiembrie la Centrul ArCuB.
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri IES
Ieri, in cadrul sesiunii de plen a Camerei Deputatilor, Proiectul Legii Antreprenorului Social a fost retrimis spre evaluare catre Comisia de Politica Economica. Eugen Nicolaescu, reprezentant PNL, a precizat ca "legea are unele inadvertente care trebuie corectate, inadvertente care au fost semnalate de numeroase organizatii neguvernamentale". 16 organizatii au fost prezente ieri la sedinta de plen de la Camera Deputatilor si au sustinut dezaprobarea fata de acest proiect legislativ gresit: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia Estuar, ONPHR, Romanian Angel Appeal, Asociatia Pro Democratia, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Viitor Plus, Ateliere Fara Frontiere, Asociatia Omnimind, CARP Omenia, Terra Mileniul III, REPER 21, Federatia Nationala a Asistentilor Sociali, Fundatia Motivation, Federatia Filantropia, Fundatia Noi Orizonturi. In ultima saptamana, in intreaga tara, organizatiile si-au exprimat dezacordul fata de controversatul proiect legislativ. In Timisoara, Iasi, Neamt, Craiova, Targu Mures vocea ONGurilor s-a facut auzita in presa locala.
Data: 2011-11-14 postata in: Stiri IES
Coalitia Economiei Sociale, creata la initiativa Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) dezaproba Proiectul "Legii antreprenorului social", initiat de deputatul PSD Iulian Iancu. Inca din luna iunie a acestui an, organizatiile neguvernamentale s-au opus acestei legi. Cele 140 de organizatii membre ale coalitiei solicita in prezent respingerea proiectului legislativ supus spre aprobare in plenul Camerei Deputatilor, marti, 15 noiembrie 2011. Reprezentantii ONG-urilor vor fi prezenti maine in fata salii de plen, in incercarea de a opri o lege eronata.
Data: 2011-11-01 postata in: Stiri IES
ONGFest - Targul Economiei Sociale s-a desfasurat in perioada 9 septembrie - 16 octombrie in 10 orase din intreaga tara: Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea - Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj - Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta. Aflata la cea de a treia editie, manifestarea a inregistrat o participare record: peste 400 de organizatii inscrise si mai mult de 55 000 de vizitatori. Cel mai important eveniment al societatii civile din Romania a reusit astfel sa creeze un dialog intre cetateni si organizatii si sa contureze premisele implicarii civice. Principala tema promovata in cadrul targului a fost economia sociala, alaturi de alte doua teme de interes pentru sectorul neguvernamental: voluntariatul si spiritul civic.
Data: 2011-11-01 postata in: Stiri IES
In perioada 9 septembrie - 16 octombrie 2011, in cadrul ONGFest - Targul Economie Sociale, au avut loc Dezbaterile Regionale de Economie Sociala organizate sub egida Institutului de Economie Sociala. In total, in cele 9 locatii la dezbaterile regionale au participat aproximativ 200 de persoane.
Data: 2011-09-27 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) solicita respingerea Proiectului Legii Antreprenorului Social. Initiativa FDSC este sustinuta de alte 100 de organizatii. FDSC, impreuna cu ceilalti contestatari, considera ca legea compromite ideea de antreprenoriat social in Romania.
Data: 2011-09-21 postata in: Stiri IES
Participa la dezbaterile regionale despre Economie Sociala din acest week-end sustinute de catre FDSC in cadrul ONGFest - Targul Economiei Sociale in orasele Miercurea - Ciuc, Sibiu si Craiova! Detalii mai jos.
 1  2 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile