«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
Data: 2012-02-06 postata in: Actualitate in Romania
YouthActionNet ii sprijina pe tinerii antreprenori din domeniul social care, prin proiectele lor, promoveaza schimbarea sociala si creeaza legaturi intre tineri si comunitatile locale. Sunt sustinuti, de asemenea, si antreprenorii care conduc o echipa de tineri, ce promoveaza si protejeaza drepturile copiilor din tara lor.
Data: 2012-02-06 postata in: Actualitate in Romania
Saptamana trecuta a avut loc Romanian Business Leaders Summit, un eveniment la care au participant peste 150 de reprezentanti ai mediului business din Romania. Antreprenoriatul social a fost una dintre temele summit-ului.
Data: 2012-02-06 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia Partidei Romilor Pro-Europa Iasi a implementat un nou proiect pentru comunitatile din judet. In cursul saptamanii viitoare, Partida Romilor va deschide o sesiune de prezentare a ghidului si cererii de finantare pentru un proiect de antreprenoriat social.
Data: 2012-02-03 postata in: Stiri externe
Primul Ministru al Marii Britanii David Cameron s-a alaturat politicienilor care promoveaza importanta cooperativelor, anuntand cu cateva zile in urma ca doreste sa simplifice legislatia in acest sector astfel inca sa fie incurajata mai puternic crearea de afaceri cooperative.
Data: 2012-02-03 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul European de Cercetare pentru Afaceri Cooperative si Sociale (Euricse) anunta organizarea in perioada 4 - 8 Iulie 2012 in Trento, Italia a celei de-a treia editii a scolii de vara "Cei trei piloni ai Antreprenoriatului Social: Antreprenoriat Social, Economie Sociala si Solidaritate Economica".
Data: 2012-02-01 postata in: Stiri IES
In cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a fost realizat Raportul preliminar privind organizatiile mutuale pentru varsta a treia, "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc." Raportul are ca tema principala organizatiile mutuale care ofera servicii persoanelor de varsta a treia, avand ca punct de reper Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor.
Data: 2012-02-01 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia Alternative Sociale, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti, a organizat marti, 31 ianuarie 2012, in Iasi, conferinta de lansare a Raportului de Deschidere privind Economia Sociala in Romania: Profit pentru oameni.
Data: 2012-02-01 postata in: Anul International al Cooperativelor
Summitul International al Cooperativelor din 2012, din Quebec, ofera, pentru 230 de viitori lideri, oportunitatea unica de a-si impartasi ideile si de a-si exprima opiniile in aspecte privind cooperativele si dezvoltarea sustenabila.
Data: 2012-02-01 postata in: Actualitate in Romania
KCMC organizeaza la Cluj-Napoca doua sesiuni gratuite de formare pentru specializarea Competente antreprenoriale, in perioadele 2-4 martie si 15-17 martie 2012.
Data: 2012-02-01 postata in: Anul International al Cooperativelor
Pe noul canal YouTube al ICA pot fi gasite video-uri despre toate aspectele miscarii co-operative, de la cuvintele inspirationale ale Damei Pauline Green pana la personalitati globale al lumii media vorbind despre beneficiile cooperativelor.
Data: 2012-01-31 postata in: Actualitate in Romania
Uniunea Europeana a lansat o cerere de propuneri de finantare care sa promoveze proiecte cu o valoare adaugata ridicata la nivel european in domeniul educatiei antreprenoriale. Actiunile se vor orienta catre profesori si tineri in invatamantul primar, secundar si tertiar.
Data: 2012-01-31 postata in: Evenimente sector (Ro)
School for Startups, singura scoala de antreprenoriat din Romania, iti ofera posibilitatea sa castigi o bursa partiala pentru School for Startups 2012.
Data: 2012-01-31 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul proiectului "RURES. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania", implementat de Fundatia Soros Romania impreuna cu Fundatia Pestalozzi si Asociatia Forda, au avut loc in a doua parte a anului 2011 o serie de cursuri de introducere in economia sociala adresate locuiltorilor din mediul rural din mai multe judete din Romania.
Data: 2012-01-30 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia pentru Economie Sociala anunta un atelier interesant pentru absolventi si tineri doctoranzi in cadrul Scolii de Vara ce va fi organizata impreuna cu Congresul Modial al Economiei Sociale in Glasgow, Scotia.
Data: 2012-01-30 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia Unimpresa Formazione, in calitate de partener national in cadrul proiectului Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale, cu numarul de identificare POSDRU/84/6.1/53561, finantat prin POSDRU, Axa prioritara 6 Promovarea Incluziunii Sociale, Domeniul Major de interventie 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale, anunta inceperea selectiei candidatilor pentru cursul de "Antreprenoriat in economia sociala", desfasurat la Arad in perioada 20-25 februarie.
Data: 2012-01-27 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia "Centrul de Resurse pentru Educatie si Formare Profesionala" organizeaza in data de 31 inauarie 2012, masa rotunda pentru prezentarea "Raportului privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru".
Data: 2012-01-27 postata in: Stiri externe
Chiar si in anii de recesiune 2008 si 2009, organizatiile non-profit au crescut angajarile cu aproape 2%, pe cand locurile de munca in domeniul privat au scazut cu aproximativ 4%, conform unui raport bazat pe informatiile Biroului de Statistici a Muncii.
Data: 2012-01-27 postata in: Stiri externe
In teorie, dezvoltarea durabila este realizabila. In realitate insa, exista provocari la fiecare pas si pana in prezent rezultatele colective inregistrate par sa fie destul de slabe.
Data: 2012-01-26 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana invita persoanele fizice, organizatiile si institutiile care se ocupa cu dezbaterea politica in domeniul ocuparii fortei de munca si al afacerilor sociale, si persoanele implicate la nivel national in elaborarea politicilor UE, sa contribuie la monitorizarea performantelor programului PROGRESS prin participarea la Ancheta anuala 2011.
Data: 2012-01-26 postata in: Actualitate in Romania
Fundatia Post-Privatizare, in parteneriat cu Asociatia ORICUM, S.C. GEA Strategy & Consulting SA, Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, S.C. M&C Strategy Development SRL, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi au anuntat ieri finalizarea etapei de cercetare din cadrul implementarii proiectului "Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative".
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile