«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 
Stiri pe pagina
Data: 2016-06-10 postata in: Evenimente internationale
Organizatia Friends of the Disabled Society (Polonia) invita in numele organizatorilor reprezentanti ai intreprinderilor sociale europene, ONG-uri active in domeniul economiei sociale, organizatii umbrela si institutii publice la cea de-a 29-a Conferinta anuala europeana a Intreprinderilor Sociale CEFEC, dedicata problemelor de economie sociala, care va avea loc in Polonia (Lodz) in perioada 22-23 Septembrie 2016.
Data: 2016-06-09 postata in: Oportunitati
Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala Romania - ACE-ES Romania implementeaza, in perioada iunie 2016-mai 2017, proiectul "START Social Entrepreneurship for Women!". Acest proiect se adreseaza tinerelor absolvente de liceu/facultate cu varsta intre 18-30 ani, din Bucuresti, care nu au un statut stabil pe piata muncii (sunt somere sau sunt proaspat absolvente de liceu/facultate si nu au un loc de munca).
Data: 2016-06-09 postata in: Actualitate in Romania
Cu sprijinul ANAF, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) prezinta sintetic situatia directionarii in anul 2015 a 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior (2014) catre organizatii neguvernamentale cu scopul de a sprijini eficientizarea acestui mecansim prevazut de lege pentru sustinerea sectorului neguvernamental, concomitent cu cresterea transparentei informatiilor specifice.
Data: 2016-06-09 postata in: Oportunitati
Presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Bogdan Puscas va fi prezent joi, 9 iunie 2016, incepand cu ora 17:00 la De vorba cu Demnitarul tau si va raspunde in direct intrebarilor dumneavoastra pe tema noutatilor din legislatia achizitiilor publice recent adoptata de Guvern.
Data: 2016-06-08
Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a publicat ghidul Consultare publica eficienta la nivelul administratiei centrale si locale - ghid practic pentru aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.
Data: 2016-05-26 postata in: Oportunitati de finantare
Timisoara - 16 mai 2016 - Fundatia NESsT Romania lanseaza, in parteneriat cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions, programul "The Power of Social Enterprise - Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities", ce are ca scop sprijinirea afacerilor sociale din Romania. In cadrul programului, partenerii implicati isi propun sa dezvolte capacitatea unor afaceri sociale existente de a crea noi locuri de munca sau de a genera venituri pentru persoane din diverse categorii defavorizate.
Data: 2016-05-26 postata in: Oportunitati
Cautam pe cei capabili sa vada lumea altfel decat "take-make-waste". Cautam pe cei ce vad lucruri in jurul lor care pot fi facute mai bine, cu durata mai mare de viata, consuma mai putin, produc mai putine deseuri, pot fi reutilizate, reciclate, transformate cu usurinta in altceva.
Data: 2016-05-25 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Federatia Nationala PRO AGRO au organizat o reuniune a reprezentantilor cooperativelor agricole din Romania la un eveniment de mutiplicare si dezbatere dedicat cooperativelor din mediul rural.
Data: 2016-05-20 postata in: Exemple de urmat
350.000 de euro pentru comunitati: OMV Petrom creeaza 10 afaceri sociale prin programul Fabricat in Tara lui Andrei!
Data: 2016-05-17 postata in: Evenimente sector (Ro)
SHARE Cafe si Editura Hecate, structuri de economie sociala, organizeaza Targul de Economie Sociala in perioada 21-22 mai 2016, in spatiul comun din str. Olari 8, sector 2, Bucuresti.
Data: 2016-05-13 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Federatia Nationala PRO AGRO au placerea sa va invite la un eveniment de mutiplicare si dezbatere dedicat cooperativelor din mediul rural. Evenimentul este organizat in colaborare cu partenerii nostri de la Federatia Cooperativelor din Trentino - Italia in cadrul proiectului New Crops- Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale.
Data: 2016-05-11 postata in: Actualitate in Romania
In contextul dezbaterilor privind Normele la Legea Economiei Sociale, Coalitia Economiei Sociale a facut propuneri privind Raportarea Sociala a Intreprinderilor Sociale si Intreprinderilor Sociale de Insertie. Propunerile au fost inaintate Directiei Ocupare din cadrul Ministerului Muncii care finalizeaza acest act normativ.
Data: 2016-05-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Facultatea De Sociologie si Asistenta Sociala - Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca va invita in Cluj-Napoca in perioada 23-27 Mai 2016 la "Zilele Clujene ale Economiei Sociale", din convingerea ca economia sociala reprezinta o abordare moderna a protectiei sociale si o solutie eficienta pentru dezvoltarea comunitara.
Data: 2016-04-27 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala (FDSC) si Eurom Consultancy and Studies SRL, firma de consultanta cu expertiza in domeniul microfinantarii, au prezentat luni, 25 Aprilie 2015 studiul de evaluare a necesarului de resurse financiare pentru investitii si dezvoltare a intreprinderilor sociale din Romania. Va aducem acum in atentie principalele rezultate si concluzii ale anchetei.
Data: 2016-04-26 postata in: Oportunitati
Global Shapers, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa organizeaza Social Impact Award Romania, competitia internationala ce incurajeaza tinerii dornici sa aduca o schimbare in societate prin antreprenoriat social. Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 8 mai pentru premii in bani, mentorat, spatiu de lucru si participarea la Social Impact Award Europe Summit in Viena.
Data: 2016-04-26 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala (FDSC) si Eurom Consultancy and Studies SRL, firma de consultanta cu expertiza in domeniul microfinantarii, a organizat luni, 25 Aprilie 2015, de la ora 14:00 la sediul IES (FDSC) dezbaterea studiului de evaluare a necesarului de resurse financiare pentru investitii si dezvoltare a intreprinderilor sociale din Romania.
Data: 2016-04-20 postata in: Evenimente sector (Ro)
Joi, 21 aprilie, la ora 20:00 Ministrul Violeta Alexandru va invita la dialog on-line. Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic lanseaza o serie de sesiuni online sub numele "De Vorba cu Ministrul tău".
Data: 2016-04-20 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala (FDSC) a fost prezent in data de 18 Aprilie 2016 la dezbaterea organizata de Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, secretar de stat Mihai Lisetchi si Institutul National de Statistica, pe tema colectarii de date statistice privind cel de-al treilea sector.
Data: 2016-04-13 postata in: Stiri IES
Se implinesc aproape doi ani de la infiintarea Atelierului Diversis - unitate de economie sociala. In acesti doi ani, Fundatia pentru Copii Abandonati din Ghimbav, Brasov, fondatoarea acestui atelier, a reusit sa inchege o echipa profesionista la atelier, promovand in continuare scopul acestui proiect, si anume: ajutorarea persoanelor dezavantajate social in vederea integrarii pe piata muncii.
Data: 2016-04-12 postata in: Evenimente sector (Ro)
Aiudul a gazduit in perioada 2-8 aprilie cursul international de formare pentru lucratori de tineret "Social Economy Lab - revitalizing small towns and villages" ("Laboratorul de Economie Sociala - revitalizam orasele mici si satele"). Proiectul implementat de Societatea pentru Consum Responsabil intruneste 23 de participanti din Albania, Bulgaria, Grecia, Italia, Lituania, Macedonia, Romania, Spania si Turcia, si are ca scop imbunatatirea competentelor lucratorilor de tineret in educatia antreprenoriala a tinerilor si in abordarea antreprenoriatului social in cadrul activitatilor lor comunitare ca o solutie alternativa la problemele sociale, de mediu si economice ale oraselor mici si satelor.
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile